KUMARICE, STROČJI FIŽOL IN VIŠNJE




Dejstvo je, da v tem letnem času in časovnem pasu je težko najti čas za pisanje, ker pretežni čas porabim za pisanje stvari, za katere me plačujejo in to so večinoma številke z oznakami različnih valut in kjer mi moje obračanje številk res ne pomaga, ker za primer, ker vsi vidijo in berejo 67, bom jaz povedala in napisala 76. Ne dogaja se mi vedno, se mi pa nadležno pogosto. 

Ne moreš tudi verjeti koliko časa lahko poleti zabiješ tudi za bučke, stročji fižol in kumare. Če hočeš, da je zadeva sveža, potem moraš nadzorovati napredek na dva dni in sproti trgati mlade kose. Sem ponosni lastnih cca 3 ton stročjega fižola, kjer trenutno delam doktorat iz tega koliko minut vrenja je ravno prav vrenja, da okus ostane v fižolu. Da je študija pomembna sem ugotovila cca četrti dan ko sem jedla nekaj kar je spominjalo na sprano viledo. 

Vedno boljša sem pri konzerviranju štedilnika in to se da narediti res dobro pri vlaganju kislih kumaric. S konzerviranjem mislim na prelivanje kuhalne plošče z vrelim kisom, kamor dodam malo vodo in 10 dkg soli, tudi dve žlici sladkorja, ker je na koncu ravno sladkor tisti, ki ga piko na i, ko na vroči steklokeramični plošči sam od sebe karamelizira in če imam dober večer, se s kozarcem opečem in polijem še malo zmešanice po tleh in potem stopim v lužo, da testiram, če imajo moji travnato zeleni Crocksi še kombinirano poletno zimski grip.

Če hočem dodatno izboljšati ponedeljkov večer, potem se odločim za lakiranje nohtov na nogah, ker to je tista res sproščujoča predvsem poletna stvar, ker ko enkrat najdeš tisto pozicijo z ritjo na kavču in ostalimi okončinami v položaju, ki je nekje vmes med heksnšus v križ in pozdrav soncu, kjer se mi glih ne trese roka toliko, da zraven prepleskam še parket, potem ugotovim, da je višnjevo viola točno taka kot, če bi si na palec spustila kaj težkega in ko končno spravim lak res samo na nohte in sedim pri miru, da se zadeva osuši in dobi končen lesk, itak, da je treba nekam stopit in to je običajno nekaj kar je povem zelo zoprno čistiti in res drži, da madeže, kjer veniš ne pomaga, se še vedno da na koncu izstriči …

Za danes bodo dovolj, kumarce so me čisto izčrpale in potem, ko sem 6x poslušala ta komad, sem psihično dovolj močna, da grem spet spravljati višnje na nohte. Če bi se pa že morala opredeliti za to, s katerim sadjem sem obsedena to poletje, so to marelice in ne razumem se več, ker marelice in hruške res od nikoli niso bile moj sadež.


Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

TRŠICA IN DRSALKA ODKRIVATA SHANGHAI 2.del

HUDA MAČKA

Rabarbara